top of page

מה עושים בקורס הכנה ללידה?

אם לרגע חשבת לוותר על התענוג או להתפשר על קורס קצר וחינמי - חשבי שוב!

במאמר הקרוב תמצאי את כל מה שאת צריכה לחפש בקורס טוב להכנה ללידה.


עם הדרת הלידות מן המרחב הציבורי וכניסתן לבית החולים, אבדה חוכמת הלידה שעברה בין נשים. בעבר, ילדות ונשים היו נוכחות באין ספור לידות עד שהגיע תורן. אם נולדת בעולם המערבי, סביר להניח שהלידה הראשונה שתפגשי תהיה הלידה הפרטית שלך. על מנת להיות רגועה, בטוחה ופעילה בלידה שלך, כן, גם אם את מתכננת להשתמש באפידורל וגם אם יהיה צורך בהתערבויות רפואיות, עליך לתרגל, ללמוד, ולהבין. כך תחזירי לעצמך את תחושת המסוגלות ותגיעי לאירוע המרגש בחייך מצוידת בכלים שיעזרו לך לחוות לידה מלאת סיפוק. לידה כזו תתן לך תחושת סיפוק עוצמתית, תתמוך בשיקום שלאחרי, ותשפיע באופן חיובי על האמהות והזוגיות שלך.


מה הדברים שקורס הכנה ללידה צריך להכיל?

רשמי לפניך את חמשת הדברים שאסור לך להתפשר עליהם כשאת בוחרת קורס הכנה ללידה:


הכנה פיזית

קורס טוב יכלול בתוכו הכנה פיזית של גופך, כדי להקל על כאבי הגב במהלך ההריון, לתמוך בשיקום שלאחר הלידה ובעיקר תאפשר תנאים אולטימטיביים להתברגות העובר בזמן הלידה. רוב התינוקות יתברגו מטה בקלות. עם זאת, יש מקרים בהם לא כך הדבר, מסיבות שונות. אחת הסיבות היא חוסר איזון ברחם. איזון נשמע כמו מושג רוחני, ולמרות שיש בלידה הרבה מן הרוח, מדובר באלמנט פיזי של ממש. רצועות שונות המחברות את הרחם בחלל הבטן מאפשרות לו יציבות במרחב. בצורת החיים המודרנית, רפרטואר התנועות של רובינו לוקה בחסר. בשילוב העובדה שהגוף שלנו אינו סימטרי, נוצר חוסר איזון בין הרצועות, והרחם נוטה בצורתו. תנועת העובר מושפעת מהמרחב בו הוא שוהה ולכן, ככל שתוסיפי איזון לרחם ותשכללי את התנועה שלך, כך תצרי תנאים אידיאליים להתברגות העובר. שיעורי ריקוד ייעודיים לנשים הרות, תרגול רך של יוגה הריון וטיפולים ייעודיים לאיזון רחם ועובר.


הכנה רגשית

קורס טוב יכין אותך ללידה רגועה וחפה מכיווצים ויעבוד איתך כבר בשלב ההריון על טכניקות המתכתבות עם התת מודע, כמו דימיון מודרך והרפיות, ויעזור לך להתמודד עם החשושות לפני שתינוקך מגיע לעולם. לידה היא לא רק לידה שלי תינוק, היא גם לידתה של אמא. הלידה היא אירוע המשנה באופן קוטבי את המהות שלך, ולכן היא עלולה לטמון בתוכה פחדים, וחששות, לא רק מהאירוע הפיזי, אלה גם מהאמהות, האחריות וההתפתחות שמגיעות איתה.


"תנועת העובר מושפעת מהרחב בו הוא שוהה ולכן, ככל שתוסיפי איזון לרחם, כך תצרי תנאים אידיאליים להתברגותו"

הכנה פיזית-פרקטית (Practice Makes Permanent)

ישנם כלים רבים ונפלאים להקל על הצירים ולהטיב עם הלידה שלך, אך לא משנה באיזה כלים תבחרי, עליהם להיות זמינים ואוטומטים עבורך ולפעול כמו טבע שני שלך. בדיוק כמו שאת יודעת לצחצח שיניים, לרכב על אופניים, לשחות וללגום מכוס. כדי להשריש כלי כזה עליך לתרגל אותו מבעוד מועד, כך שברגע האמת הוא יהיה נגיש וזמין עבורך. חשבי על זה כך, אם נשתול אילן באמצע החורף הוא לא יעמוד בסערה מטלטלת. אך אם נשתול אותו הרבה לפני, ונדאג לו לתנאים אידיאליים, הוא יכה שורשים ויתחזק, וכשתגיע הסערה, יהיו לו את האיכויות הדרושות כדיי לעבור אותה. ממש באופן זהה, ככל שתתרגלי יותר זמן ובתנאים אידיאליים, כך ברגע האמת הטכניקות הללו תהיינה נגישות וזמינות.


הכנה להורות

אחת ההפתעות הגדולות ביותר בהרפתקאה הזו, היא שמיד לאחריה - את אמא. אין זמן לעוד קורס אחרי הלידה ולכן יש צורך גם בהכנה ליום שאחרי. אז כמובן שחיתולים, מקלחות, והנקה, אך גם הכנה מנטאלית וזוגית שתאפשר לך להדוף רעשי רקע (ואלוהים יודע כמה יש). שילוב של סלט ההורמונים, חוסר שעות שינה ואמהות ראשונית יגרמו לכל הערה והארה שתקבלי להישמע כמו הדבר הכי נורא בעולם. כל הזמן יהיה מי שחושב שאת מתנהלת לא נכון, שאם רק היית עושה כך או אחרת. לבדוק ולחפש את הדרך שלך, לדעת שאת לא לבד שם ויש לך תמיכה זוגית שיוצרת תא משפחתי נפרד - זה כח גדול.


למידת שפה

ישנן שפות רבות לדבר על לידה. חשובה במיוחד היא השפה של הרפואה והמדע. הידע על האנטומיה והפזיולוגיה של הלידה, והיכולת לדבר עליה בשפה הנכונה, מאפשרת לך לא רק לראות את ההגיון שמאחוריה, אלה גם נותנת אפשרות לתקשר עם הצוות הרפואי שתפגשי, לשקול את האפשרויות העומדות לרשותך ולקבל ביטחון בניהול האירוע.


אחרי שתי לידות מופלאות ומתוך ניסיון של אין ספור לידות שליוויתי, לידה בריאה ומעצימה דורשת מידה מסוימת של הכנה. היא דורשת מאיתנו לזרוק כמה מהסטיגמות על לידה הצידה, להתחיל לדמיין אותה מחדש, ובעיקר לקחת עליה בעלות- זו החוויה שלך, את המפקדת שלה, וכל השאר שמה לתמוך בך ולאפשר לך אותה עדינה ומעצימה.


אורטל כהן,

מדריכת הכנה ללידה, מורה ליוגה והריון בתנועה, בעלת מרכז הכנה ללידה - ״לידה בעמק״, ומלווה זוגות בתהליך הלידה וההורות.



Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page